Uitnodiging breakfast seminar ING bank schikking van € 775 miljoen geduid

Geachte relatie,

De financiële wereld is recentelijk opgeschrikt door de schikking die ING Bank heeft getroffen met het Openbaar Ministerie voor € 775 miljoen.

Kort gezegd is ING Bank een falend compliance beleid verweten hetgeen is gekwalificeerd door het OM als diverse soorten van overtredingen van de WWFT en als schuldwitwassen.

 Bij deze schikking zijn veel kanttekeningen te plaatsen over wat er nu daadwerkelijk is vastgesteld en waar ING Bank zich mee akkoord heeft verklaard. Ook voor de trustsector zijn er belangrijke lessen te trekken uit deze case. Hoe interpreteert het OM de compliance verplichtingen zoals het proces van KYC en transactie monitoring? Hoe om te gaan met allerhande binnenkomende signalen? Ook de wijze waarop de overtredingen zijn toegerekend aan de onderneming en niet aan haar managers is relevant voor het risico assessment van uw organisatie.

 

Daarom aan het begin van de dag een kort seminar van maximaal 1,5 uur. Joost Tonino, voormalig fraude officier van justitie en specialist op het gebied van financieel recht en financiële fraude, gaat deze baanbrekende schikking op heldere wijze voor de trustsector nader duiden. Voor een ontbijt wordt gezorgd.

 

De ING bank schikking van € 775 miljoen geduid

Datum: 11 oktober 2018, vanaf 8.30 uur tot 10.00 uur
Plaats: Herengracht 514 te Amsterdam

 

Aanmelding

De kosten van deelname zijn beperkt en bedragen € 100 per persoon excl. BTW. Het aantal plaatsen is beperkt. Na uw aanmelding ontvangt u een factuur voor de kosten die uiterlijk 10 oktober 2018 dient te zijn voldaan. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Ook kunt u zich telefonisch aanmelden via 020–428 2166.

 

Met vriendelijke groet,

Tonino & Partners
Joost Tonino