Ons kantoor behartigt de belangen van een grote groep benadeelden die in het afgelopen jaar tot aan eind februari 2017 hebben belegd in Engofor of de voorganger hiervan CryptoCoinsInvest (CCI).

Begin maart van dit jaar is de politie een onderzoek gestart naar mogelijke oplichting en witwassen door de betrokkenen van deze beleggingsvehikels. Ons kantoor behartigt de belangen van een grote groep benadeelden die in het afgelopen jaar tot aan eind februari 2017 hebben belegd in Engofor of de voorganger hiervan CryptoCoinsInvest (CCI).

 

Begin maart van dit jaar is de politie een onderzoek gestart naar mogelijke oplichting en witwassen door de betrokkenen van deze beleggingsvehikels. Kern van de verdenking is mogelijke beleggingsfraude, ook wel een ponzi-scheme genoemd, waarbij de inleg van nieuwe deelnemers wordt gebruikt om eerdere beleggers uit te betalen zonder dat er substantiële beleggingen zijn gedaan.

Onder andere onderzoekt de politie in hoeverre Engofor daadwerkelijk heeft belegd voor haar inleggers en waar het ingelegde geld is gebleven en aan is besteed. 

 

Een groot aantal inleggers hebben zich bij ons kantoor gemeld om hun belangen te behartigen en te bezien of er gelden terugbetaald kunnen worden. Er zijn door de politie forse bedragen in beslag genomen waarover overleg gevoerd gaat worden of en zo ja onder welke voorwaarden deze gelden aangewend kunnen worden om de inleggers zo spoedig mogelijk terug te betalen. Een juridische procedure door voeging in een mogelijk strafrechtelijke vervolging of bij de burgerlijke recht wordt ook overwogen.  

 

Indien u zich wenst aan te sluiten kunt u bijgaand aanmeldformulier invullen en terugsturen. Als bijdrage in de administratieve kosten verzoeken wij u 1% van uw oorspronkelijke inleg te betalen. Met deze pot kunnen we de eerste kosten betalen, informatie over de stand van het onderzoek verkrijgen, in overleg treden met Engofor en haar medewerkers en politie en het openbaar ministerie, en een strategie bepalen op welke wijze terugbetaling van de inleg en eventuele rendementen kunnen afdwingen.