Matthias Bijleveld studeerde aan de Universiteit van Leiden en heeft na zijn studie 5 jaar als senior juridisch medewerker gewerkt bij het Gerechtshof in Amsterdam in de strafsector. In 2011 is hij naar de advocatuur overgestapt en na 5 jaar verbonden te zijn geweest aan kantoren in Hoofddorp is hij sedert maart 2017 verbonden aan Tonino & Partners.

 

De expertise van Matthias Bijleveld ligt met name op het algemene en financieel-economische strafrecht alsmede jeugd(straf)recht. Daarnaast is hij gespecialiseerd in behandeling van financieel-rechtelijke zaken, ter zake de civielrechtelijke relatie tussen klant en financiele instelling en procedeert hierover onder andere bij de civiele rechter of het Klachteninstituut financiele dienstverlening.

 

Matthias Bijleveld heeft de postdoctorale opleiding Bewijs in Strafrecht afgerond aan de VU Law Academy. Voorts is hij lid van:

  • Vereniging voor Financieel Recht (VvFR)
  • Vereniging Handelsrecht
  • Nederlandse Vereniging voor Jonge Strafrechtadvocaten (NVJSA)
  • Nederlandse Vereniging van Jeugdrecht Advocaten Amsterdam (JRAA)

Tevens is hij bewerker/annotator van uitspraken voor het vaktijdschrift Rechtspraak financieel recht.

 

Ten slotte is hij tevens benoemd als secretaris van de Tuchtcommissie Banken wat onderdeel is van het Tuchtrecht Banken, zie verder tuchtrechtbanken.nl. Voor deze werkzaamheden is Matthias bereikbaar onder Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..